2014. augusztus 23., szombat

New heart első rész

Muszáj valakivel megosztanom, ugyanis nem tudok túllépni azon a problémán, hogy a máj a JOBB oldalt van.
S hogy ez hogy merült fel? A kezembe akadt egy 2007-es orvosi dráma, s ha már szokás szerint megint vizsgára készülök, gondoltam legalább a pihenés is kapcsolódjon hozzá. Hát... Nem volt jó ötlet.
Magyar felirattal kezdtem elnézni, s az első felmerülő akadály az volt, mikor a betegnek gátorűrt diagnosztizáltak, a fordítók mellett szólva az angol feliratban is ez szerepel. Na már most a gátorűr az nem egy betegség, állapot vagy tünet, hanem a mellkas egy része, s mindenkinek van. Gondoltam biztos az angol fordítás csúszott félre, de most így visszagondolva, sajnos nem vagyok benne biztos.
Ugyanis a 2. nagyobb esetnél lépett fel a kedvenc problémám. A beteget a bal oldalán szúrták meg, majd a sebész neki esik jólelkű főhősünknek, hogy a jogtalanul elvégzett, ám de életmentő beavatkozás során megszúrta a beteg máját. És itt jön a nagy problémám. A máj a JOBB oldalon van. Kötve hiszem, hogy akkorát szúrt volna, hogy eltalálja a bal lebenyt. S tény, hogy van olyan állapot, mikor a máj a bal oldalt található, ez a situs inversus. De kizártnak tartom, hogy a készítők ilyen szofisztikáltak lennének, illetve ha ez az eset állna fenn, biztos egy mondatnál többet vesztegettek volna rá, végül is ez baromi ritka.
Arról nem is beszélve, hogy egy autóbalesethez kiküldött mentőben nincs orvos, s nem rendelkeznek a legalapvetőbb felszereléssel sem? Bár nem ismerem behatóan a koreai egészségügyet, ez számomra meglehetősen hihetetlen....

Ilyen felvezetéssel kíváncsian várom a folytatást, bár ha jól sejtem ez amolyan bosszankodós dráma lesz.

(A színészekkel egyelőre semmi bajom, a főszereplőt játszó Ji Sunt például más drámákban nagyon megkedveltem, s rengeteg ismerős arc is feltűnt. A történet azonban egyelőre meglehetősen sablonosnak, s kiszámíthatónak tűnik... Meglátjuk, érhetnek még meglepetések. :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése