2014. június 21., szombat

I am soldier


Véletlenül akadtam rá erre a filmre, s csak is kizárólag a főszereplő miatt kezdtem el. (Elég nyilvánvaló okokból. ;) ) Nem kifejezetten rajongok a háborús-lövöldözős-öldöklős filmekért.


Az első pár kínzós jelenet után csöppenünk bele a történetbe, két katona Mickey (Tom Hughes) és JJ (George Russo) révén, akik brit hadsereg S.A.S. (Special Air Service) egységének kiképzésére igyekeznek. A történet ezt a kiképzést, felvételit követi nyomon, mutatja be. Nincsenek benne nagy karakterdrámák, tinidrámába illő kavarások, s épp ezért roppant hitelesre sikeredett. Hisz ha valakinek 55 fontos felszereléssel kell 18 órán keresztül futni, az est végére már nem lesz kedve egy ki-a-nagyobb-kakas-a-szemétdombon viaskodáshoz. A dokumentarista - realista vonalat erősíti a film közben fel-felbukkanó fehér feliratok, a szereplő tisztek feliratozott neve, szolgálati ideje, s az operatőri munka. (Nagyon szép, kopár vidéken járunk, a jelenetek többsége a szabadban játszódik)

Ha valaki egy akciódús háborús filmre vágyik, annak nem ajánlanám, hisz akció nem túl sok van benne. De felettébb hiteles képet nyújt a kiképzésről, s kifejezetten élvezetes Tom Hughes kék szemeinek rajongói számára. ;)

Ha találkoztatok már a filmmel, nektek mi a véleményetek? Hogy tetszett?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése