2014. június 22., vasárnap

Könyvek, avagy hogy meneküljünk másik világba a tanulás elől

The Duff - Kody Keplinger
Könnyed, romantikus olvasmány, nem kell tőle csodát várni, de kikapcsol, szórakoztat, s a főhősünk sem olyan idegesítő, megráznivaló.

Az útvesztő – James Dashner
Nem tudom, ki mennyire ismeri a Teen wolf című sorozatot, de bármily meglepő a címe ellenére egy nagyon érdekes, csavaros történetű, s néhol meglehetősen rémisztő történetet kapunk, s ami külön pozitívum, hogy a történetszálakat az évad végére lezárják, egy-egy cliffhanger kivételével. S hogy ez miért merül fel itt? Mert a sorozat egyik színésze az Útvesztő című film főszereplője lesz. S mivel szívesebben olvasom előbb el a regényt, mint megnézném a filmet, ez is felkerült a must-to-read listára. (Ezért nem láttam még egyik Hobbit filmet sem...)
Visszatérve a könyvre, nekem egészen tetszett, bár annyira nem találtam kiemelkedőnek, s az elején kifejezetten idegesített, hogy miért nem lehet a szerencsétlen újoncot rendesen beavatni, elmagyarázni neki a dolgokat, miért kell ennyit titkolózni. Ez ahelyett, hogy izgalmassá tette volna a történetet, inkább csak idegesített.
Romantikus szál nincs a könyvben, vagy legalábbis nem kifejezett, de nem is hiányzott.

Spoiler:
A másik, ami zavart, hogy a végén milyen könnyedén megbíztak a „megmentőikben”. A történtek után némi szkeptikusságot elvártam volna.

És itt a film trailere:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése